Saklıkent Kanyonu

    Fethiye’den ortalama 45 dakika uzaklıktadır. Saklıkent Kanyonu tarihi birçok mekana yakın olmasına rağmen 26 yıl önce bir çoban sayesinde keşfedilmiştir. Mayıs ayında dağlardaki eriyen karın buz gibi suyu kayaların arasında saklanan cennete doğru akar. Saklı Kent Milli Parkı Akdeniz’in en özel yerlerindendir. Park kanyon sayesinde değerli hale gelmiştir. İlk girdiğinizde kayaların arasında gizlenmiş kanyon sizi karşılar. Kanyonda suyun içerisinde gezineceğinizden kayaların üzerinden geçmek zorunda kalacaksınız bu yüzden ya sandalet tarzında ya da lastik deniz ayakkabılarından alsanız daha rahat bir gezi yapmış olursunuz. İlk girdiğinizde kayalıklara bağlanmış tahtadan bir yol üzerinden yürüyorsunuz. Altınızda akan kanyon ile harika bir yürüyüş sizi bekliyor.

Saklıkent Kanyonu nerededir ve nasıl gidilir?

    Kanyon ve Milli Park, Antalya ve Muğla ili sınırında yer almaktadır. Fethiye’ye 45 km ve Antalya’ya 50 km uzaklıktadır. Fethiye ve Antalya yolu üzerindeki tabelaları okuyarak kolaylıkla bulabilirsiniz.

Saklıkent Kanyonu gezisi için kolaylık sağlayacak bilgiler
    Tam giriş ücreti 6 TL öğrenci fiyatı 3 TL‘dir. Orada muhteşem lezzetleri olan lokantalar da bulunmaktadır. Ortalama 25-30 TL ile rahat bir yemek yiyebilirsiniz. Otopark ücretlidir. Otopark ücreti ortalama 3-5 TL arasındadır.
Saklıkent Kanyonu
© Copyright 2018 | Heryer Villam Tüm Hakları Saklıdır. Web Tasarım - Weblikya Yazılım